Anna Apumyyjän auttaa!

Anna Apumyyjän auttaa– kampanja on jo kolmatta vuotta esillä! Viime vuonna työllistimme 33 alle 18-vuotiasta ja Suomen Yrittäjät palkitsi Motimaten vastuullisesta nuorten työllistämisestä. Miksi niin harva sitten tietää tästä huikeasta mahdollisuudesta? Kysyimme Motimaten toimitusjohtajan näkemystä asiaan. Mistä oikein on kysymys Maria Korpisalo?

Mistä idea syntyi?

– Olin aiemmassa työssäni turhautunut siihen, miten paljon myyjien työaikaa käytetään muuhun kuin itse ydintyöhön eli myyntityöhön. Tuolloin palkkasin myymälään ahkeran 15-vuotiaan auttamaan tavarankäsittelyssä. Huomasin pian tehojen tulokset, kun myymälähenkilökunta keskittyi 100% myyntityöhön ja samaan aikaan myös varasto pyöri täydellä teholla. Isoin huomio oli siinä, että 15-vuotias työntekijä oli paljon motivoituneempi tekemään tuotehuoltoa kuin myymälän oma henkilökunta. Tämä oli täysin ymmärrettävää, tärkeintä on löytää oikeat työntekijät oikeille paikoilla ja tekemään osaamista vastaavaa oikeaa työtä.

Mitä apumyyjät tekevät?

-Meidän 15-17-vuotiaat työntekijät tekevät myymälöissä apumyyjän työtehtäviä. Uusi työnimike luotiin kesällä 2016 alle 18-vuotiaille. Apumyyjät purkavat myymälöissä tavarakuormia, hälyttävät ja hinnoittelevat tuotteita sekä hoitavat myymälöiden tuotehuoltoa. Kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Apumyyjiä käyttäneet myymälät ovat vapauttaneet vakituisen henkilökunnan myyntityöhön ja rahastukseen, jolloin toiminta on entistäkin kustannustehokkaampaa. Kuinka kannattavaa on pitää myymälän parasta myyjää varastossa purkamassa kuormaa? Nuoren palkkaaminen myymälään ei ole kulu vaan maksimoi myymälän tehot.

Ketkä sitten apumyyjän voivat tilata?

– Olemme välittäneet apumyyjän osaamista isoihin vaateketjuihin, jossa tavaramäärät miltei jo vaativat ahkeran apumyyjän avuksi. Myös ihan yksityiset myymälät ovat saaneet apumyyjästä tarvittavaa tukea alen läpivientiin, sillä monella ei muutoin olisi mahdollista palkata kesätyöntekijää. Verkkokaupat ovat yksi isoin työllistäjä, jossa varastolla tavarankäsittelyä riittää.

Mitä apumyyjän tilaaminen maksaa?

-Aikoinaan, kun palkkasin nuoren johtamani myymälän varastoon apumyyjäksi, palkkaus meni aivan normaalisti kaupan työehtosopimuksen mukaisesti. Tulokset oli silti nähtävissä. Keskittyminen on avain kaikessa työskentelyssä. Kolme vuotta sitten Helsingin kaupunki loi kesäsetelin vauhdittamaan nuorten työllistämistä. Kaupunki korvaa nuoren palkkaamisesta 300€. Tämä tarkoittaa, että yritys maksaa esimerkiksi kahden viikon työskentelystä vain 25% palkkakuluista. Koen, että kyse on enemmänkin yhteiskunnallisesta työnantajan vastuusta kuin rahasta. Jokainen esimies kyllä ymmärtää, että kahden viikon työllä apumyyjä muuttaa 25% palkkakulut voitoksi.

Mitä terveisiä lähetät työnantajille?

-Menestyvää tulevaisuutta rakennetaan osaavien työntekijöiden kautta. Kaupan ala on yksi isoin nuorten työllistäjä. Kun katsomme kokonaisuutta, on meidän ymmärrettävä, että tarjoamalla nuorelle kesätyöpaikan luomme tulevaisuuden osaajia kaupan alalle. Tämä nuori apumyyjä, jonka palkkasin neljä vuotta sitten, on tänä päivänä 19-vuotias ja työskentelee yrityksessämme myyjänä. Onnistunut kesätyökokemus on silta työelämään. Nähdään laajemmin kuin tämä hetki ja tarjotaan mahdollisemman monelle kesätyökokemus. Asian eteen on vielä paljon tehtävää, viime vuonna vain 30% kesäsetelin saaneista nuorista työllistyi. Jokainen työnantaja voi tähän vaikuttaa!

Miten toimin, jos haluan tarjota apumyyjälle kesätyöpaikan?

-Meihin voi olla suoraan yhteydessä soittamalla tai sähköpostilla. Rekrytoimme ja koulutamme viikottain nuoria ja näin pystymme hyvinkin nopealla aikataululla välittämään myymälöille ale-ajan lisätukea. Heinäkuulle odotamme vielä lisää tilauksia. Pyrimme tietenkin siihen, että jokainen meille hakeutunut nuori saa kesätyöpaikan. Kampanjan vastuuhenkilömme Tiia on erittäin positiviinen siitä, miten motivoituneita kaikki nuoret ovat. Tilaukset suoraan Tiialle, tiia@motimate.fi tai soittamalla toimistollemme 050-436 2679

Motimate tarjoaa sinulle valmiiksi kouluttamamme nuoren apulaisen helpottamaan liikkeen arkea ajalla 2.7-19.8.2018

Kaikki apumyyjät ovat 15-16-vuotiaita kesäsetelinuoria. Motimate Oy hoitaa kaikki työnantajan velvollisuudet ja maksut. Haemme korvauksen puolestasi kaupungilta, perehdytämme nuoret työtehtäviin, vastaamme palkasta ja vakuutuskuluista sekä toimitamme kaikille työtodistukset.

Apumyyjän koulutus sisältää:

• tuotteiden hälyttäminen
• tuotteiden hinnoittelu
• henkarointi ja viikkaus
• kuorman purkaminen
• työelämän pelisäännöt

Ahkera apumyyjä kesäsetelin avulla vain 4€/h
Yhteensä 50h työaikaa 200€+alv24%

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *