Kesätyö vaikuttaa nuorten tulevaisuuteen

Nuoret oppivat työelämätaitoja vain, jos annamme heille mahdollisuuden päästä niitä harjoittelemaan!

Arvoihimme on kuulunut alusta saakka tasapuolinen kohtelu kaikkia työnhakijoita ja työntekijöitä kohtaan. Otamme huomioon rekrytointiprosesseissa myös nuoret innokkaat hakijat, jotka ovat alle 18-vuotiaita. Viime kesänä yrityksemme työllisti kaksitoista alle 18-vuotiasta nuorta. Tänä kesänä työpaikka on löytynyt jo kahdellekymmenelle 15-17 -vuotiaalle nuorelle.

Monella yrityksellä on hyvin juurtunut ajatusmalli siitä, ettei alle 18-vuotiasta nuorta voi palkata. Olen kampanjoinut asian puolesta useissa kauppakeskuksissa ja vain yhdestä myymälästä olen saanut ymmärrettävän vastauksen miksi heillä ei ole mahdollisuutta palkata nuorta kesäksi. Kyseessä oli pelikauppa, jossa on paljon myynnissä myös k18 materiaalia. Muutoin vastaukset yleensä ovat ”me emme ole ottaneet alaikäisiä.” Nuorille työhön pääseminen on kuitenkin enemmän kuin rekrytointikokemus. He hakevat tietoisesti arvokasta työkokemusta tulevaisuuttaan varten ja sen kautta tekevät myös usein päätöksen mihin alalle suuntautuvat. Monelle nuorelle myös kesä on hyvin pitkä aika, jolloin ei kuuluta mihinkään sidosryhmään.

Oma urani käynnistyi ensimmäinen kesätyöpaikan myötä. Olin muuttanut yksin vieraaseen kaupunkiin ja kesätyöpaikka tarjosi minulle ryhmän, johon pystyin kuulumaan. Sen ryhmän myötä sain uusia ystäviä, itsevarmuutta ja suunnan koko työuralleni. Ryhmään kuuluminen on ihmisen perustarpeita. Ryhmässä ihminen saa tuntea kuuluvansa johonkin ja tulevansa hyväksytyksi. Ryhmässä opitaan reagoimaan asioihin ja ihmisiin. Ryhmän mahdollistama kokemus osallistumisesta ja vaikuttamisesta lisää yksilön yleistä toimintakykyä.
Ensimmäinen kesätyöpaikkani tarjosi minulle paikan yhteiskunnasta ja sitä kautta pääsin kiinni työelämään. Yhteiskunnassamme vaadimme työnhakijoilta työelämätaitoja, mutta miten nuori voi oppia niitä, jos emme anna heille ensimmäistä mahdollisuutta? Meillä on mahdollisuus avata toimintatapojamme ja uudistaa ajatusmallejamme. Kesätyö vaikuttaa nuorten tulevaisuuteen!

Yrityksemme loi täysin uuden työnkuvan alle 18-vuotiaille, sillä näimme nuorten palkkaamisen mahdollisuutena ja uutena potentiaalina. Ratkaisu voi hyvinkin löytyä laatikon ulkopuolelta, kun antaa ensin mahdollisuuden avoimeen reaktioon sen sijaan, että toimii vaistonvaraisesti ”näin on aina ennenkin toimittu”. Meidän 15-17-vuotiaat työntekijät tekevät myymälöissä apumyyjän työtehtäviä. Uusi työnimike luotiin viime kesänä 13.6.2016 alle 18-vuotiaille. Apumyyjät purkavat myymälöissä tavarakuormia, hälyttävät ja hinnoittelevat tuotteita sekä hoitavat myymälöiden tuotehuoltoa. Kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Apumyyjiä käyttäneet myymälät ovat vapauttaneet vakituisen henkilökunnan myyntityöhön ja rahastukseen, jolloin toiminta on entistäkin kustannustehokkaampaa. Kuinka kannattavaa on pitää myymälän parasta myyjää varastossa purkamassa kuormaa? Nuoren palkkaaminen myymälään ei ole kulu vaan maksimoi myymälän tehot, kun oikeat ihmiset ovat oikeilla paikoilla.

Uskon, että meiltä löytyy alasta riippumatta työtehtäviä mitä voidaan jakaa myös nuorille, kunhan vain uskallamme avata silmät uusille toimintatavoille. Yrityksemme on toiminut vasta vuoden ja olemme kahdessa kesässä pystyneet tarjoamaan kesätyöpaikan yli kolmellekymmenelle nuorelle. Mitä, jos me kaikki voisimme tarjota edes yhdelle nuorelle kesätyöpaikan joka kesä? Uskallan väittää, jos uusi yritys pystyy siihen ensimmäisenä toimintavuotenaan, meistä jokainen pystyy siihen. On vain kyse siitä, olemmeko valmiita avaamaan ovet uusille mahdollisuuksille.

Näin on voitu toimia aina, mutta määrittääkö se myös sen, miten tulevaisuudessa toimimme?

Maria Korpisalo
Team Leader

Linkit:
Helsingin kaupunki helpottaa nuoren palkkaamista kesäsetelillä.
Mikä on vastuullinen kesäduuni?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *