Nuori ansaitsee kesätyökokemuksen riippumatta vanhempien asemasta tai suhteista!

Motimate kampanjoi jo kolmatta vuotta nuorten työllistämisen puolesta. Jokainen nuori ansaitsee kesätyökokemuksen riippumatta vanhempien asemasta tai suhteista. Haluamme asialle mahdollisemman paljon näkyvyyttä, jotta työnantajat heräävät todellisuuteen, miten vaikea, miltei mahdoton nuoren on saada kesätyöpaikka ilman suhteita. Nuorelle onnistunut kesätyökokemus luo positiivisen kokemuksen työelämästä, jonka kautta työnantajat voivat merkittävästi vaikuttaa työelämän vetovoimaisuuteen.

Amanda, 15v, aloitti kesätyöt kauttamme viime viikolla. Amanda, kuten kaikki muutkin vuonna 2018 Helsingin koulujen 9.-luokkalaiset saivat kesäsetelin. Silti työllistyminen ei ollut itsestäänselvyys. Kysyimme Amandalta mistä hän arvelee tämän johtuvan ja mitä muutoksia työnantajana hän tekisi?
*Kesäseteli on nuorten, yrittäjien ja Helsingin kaupungin yhteinen hanke, jolla tuetaan nuorten kesätyöllistymistä. Kesäsetelin arvo on 300 euroa, ja Helsingin kaupunki korvaa summan palkkakuluista työnantajalle.

Hei Amanda, oliko sinun helppo löytää kesätyöpaikka?

-Ei oikeastaan. Työpaikkoja joihin hakea, oli aika paljon. Mutta koska hakijoita on niin paljon, niin monista hakemuksistani huolimatta oli todella vaikeaa päästä edes haastatteluun asti. Myös se, että olen vielä alle 16-vuotias vaikeutti kesätyön saamista, koska en voinut hakea Helsingin kaupungille töihin. Helsingin kaupunki tarjoaa nuorille paljon kesätöitä, mutta töiden alkaessa on täytynyt täyttää jo 16, jonka takia en itse vielä tänä vuonna voinut hakea töitä sitä kautta, koska täytän vasta syyskuussa 16.

Miten ystäviesi? Oletteko puhuneet ystävien kanssa miten koette kesätyöpaikan saannin? 

-Suuri osa ystävistäni pääsivät suhteiden tai Helsingin kaupungin kautta töihin. Moni pääsi töihin tutuilleen, esim. vanhempiensa työpaikalle, jolloin heidän ei tarvinnut ns. hakea töitä, tai lähettää työhakemuksia. Useat 16-vuotta täyttäneet ystäväni jotka ovat kesätöissä, pääsivät Helsingin kaupungin kautta kesätöihin. Kaveripiiristäni valitettavasti harva alle 16-vuotias, jolla ei ollut suhteita työpaikan saamiseen, pääsi tänä vuonna kesätöihin.

Kuinka moneen paikkaan olit yhteydessä ja laitoit hakemuksen?

-En ole varma, ainakin 20. Hain useisiin eri kauppoihin ja kauppaketjuihin, kahviloihin yms. ja pääsin kolmeen työhaastatteluun.

Milloin aloitit kesätyöpaikan hakemisen?

-Muistaakseni maalis-/huhtikuussa.

Ilmoitettiinko sinulle yrityksistä oletko päässyt töihin vai et?

-Yllättävän moni yritys/työnantaja jätti ilmoittamatta. Suurin osa toki ilmoitti, mutta silti yllättävän moni jätti ilmoittamatta yhtään mitään.

Mitä kesätyö sinulle merkitsee?

-Tärkeimpänä asiana minulle se merkitsee työkokemusta, josta on tulevaisuudessa paljon hyötyä. Tulevissa työpaikoissa yleensä halutaan/edellytetään aikaisempaa työkokemusta, jota on vaikea omistaa jos ei ole päässyt nuorena kesätöihin.

Miksi haluat kesätyöpaikan?

-Juuri edellämainitun työkokemuksen takia. Kesätyö myös opettaa hyvin työntekoa ja työmaailmassa olemista, joita on mielestäni hyvä ja hyödyllistä oppia jo nuorena. Kesätöissä oppii myös vastuullisuutta.

Mistä luulet johtuvan, että nuoren on vaikea löytää kesätyöpaikka?

-Varmaan siitä, että varsinkin pääkaupunkiseudulla on niin paljon hakijoita kesätöihin, ja ilman suhteita on vaikea löytää töitä. Moneen työpaikkaan edellytetään myös tiettyä ikää, osaamista tai koulutusta.

Mitä toivoisit, että työnantajat tekisivät toisin, jotta yhä useampi nuori saisi kesätyöpaikan?

-Työnantajat voisivat ainakin Helsingissä hyödyntää enemmän 9. luokkalaisten kesäseteleitä. Työnantajat voisivat myös tarjota useita eri työpaikkoja koko kesän läpi. Esim. jos joillekin nuorille työpaikka onnistuisi kesäkuusssa ja joillekin toisille heinäkuussa.

Mitä sanoisit niille työnantajille, jotka eivät palkkaa alle 18-vuotiasta töihin?

-Myös nuoremmille kannattaisi antaa mahdollisuus. Ikä ei aina kerro ahkeruudesta, osaamisesta tai työhön panostamisesta. Nuoret oppivat nopeasti ja haluavat työkokemusta. Joten jos töihin on vain mahdollista ottaa alaikäisiä, kannattaa antaa heille mahdollisuus hakea. Ja vasta hakemuksen ja mahdollisen haastattelun jälkeen, kannattaa päättää sopivatko he teille töihin, eikä vain iän perusteella.

Kesäterveisiä muille työnhakijoille: 

-Ihanaa kesää kaikille ja nauttikaa kesästä:)!

Kiitos haastattelusta Amanda!

Amanda lähetti meille työhakemuksen, kävi työhaastattelussa ja työllistyi kauttamme. Hän osallistui apumyyjän koulutukseen ja tekee nyt kauttamme myymälän avustavia työtehtäviä eri asiakaspisteissämme. Nuoren palkkaaminen on tuonut meille uudenlaista osaamista käyttöömme. Moni nuori puhuu neljää-viittä jopa kuutta eri kieltä, hallitsee sosiaalisen median käytön ja tuo aivan uusia ideoita ja oivalluksia tiimiimme. Työsuhde on aina yhteistyösuhde. Kyse on tiedon ja osaamisen jakamisesta, ei yksipuolisesti ottamisesta tai antamisesta.

 

Maria Korpisalo
Motimate
Toimitusjohtaja
maria@motimate.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *