Marian blogi

7 syytä, miksi vuokramyyjä on osa menestyvää huomista!

Kuinka kauan käytit viime viikolla aikaa työntekijän etsimiseen? Tiedän. Myymäläpäällikkönä tämä oli toistuva haaste minullekin. Aikaa paloi useita tunteja ja harmaita hiuksia sitäkin enemmän. Avoin äkillinen myyntivuoro ei vain tuntunut sopivan kenenkään aikatauluun. Oli lastenhoitaja hukassa, poikaystävän synttärit tai koiran manikyyri. Se ei vain sopinut kenellekään. Työntekijöillä oli sovitut tuntisopimukset ja työvuorot. Kaikki muu oli liikaa. Mietin, että jotain tässä yhtälössä oli nyt vinossa. Eikö henkilöstövuokraus toimi juurikin näihin tilanteisiin? Missä oli muodin alan henkilöstövuokrausyritys? Sitä ei ollut.
Se on nyt! Motimate

7 syytä, miksi vuokramyyjä on osa menestyvää huomista!

1. Vaihtuva työympäristö 

Vaihtuva työympäristö vaatii työntekijältä erinomaista taitoa hallita kokonaisuuksia, nopeaa reagointikykyä ja loistavia sosiaalisia taitoja sopeutua uusiin muuttuviin tilanteisiin. Vuokramyyjät eivät polje kehityksessä paikoillaan vaan muuttuva työympäristö haastaa toistuvasti tekijäänsä laajentamaan taitojensa esiin tuomista. Vuokramyyjän tärkein myyntituote on oma osaaminen ja jokainen työvuoro on mahdollisuus sitä tarjoilla.

2. Itsensä johtaminen

Henkilöstövuokraus tarjoaa työntekijöille alustan räätälöidä itsensä näköinen työura. Työntekijät ottavat vastuun omista työvuoroistaan ja vastaavat ensisijaisesti itselleen. Työminä ei seuraa ulkoista johtajaa vaan johtaja löytyy henkilöstö itsestään. Itsensä johtaminen on todellista itsensä tuntemista. Omien vahvuuksien tunnistamista ja päämäärien asettamista. Vuokraus toimintamallina tuo mukanaan vastuun ja vapauden, mikä ohjaa työntekijää käyttämään vahvuuksiaan ja luottamaan kykyihinsä. Vuokramyyjät eivät voi piiloutua tuttujen ja turvallisten tekosyiden taakse vaan jokainen työvuoro on estradi tuoda itsensä esille!

3. Motivaatio oikeissa asioissa

Henkilöstön kehittäminen on esimiesten ja henkilöstöjohtajien tärkein tehtävä.  Haaste tulee siinä, kuinka esimiehet löytävät sopivia keinoja rohkaista työntekijöitään ottamaan vastuuta omasta ammatillisesta kehittymisestään, jolloin sisäinen motivaatio pääsee kasvamaan. Vuokraus toimintamallina luo myyjille uudenlaisen uran, jota myyjä itse johtaa ja josta hän on myös itse vastuussa. Työvuorot ovat meille tilauksia ja työntarjoaja on meille asiakas. Tämä toimintamalli kääntää kaikki vanhat kaavat ylösalaisin, jolloin motivaatio suoriutua työstä on itse työ. Vuokramyyjät eivät ole ulkoisten porkkanoiden pakottamia vaan tahtotila suoritua työstä tulee halusta luoda oma itsenäinen työ valmiin verkoston sisällä.

4. Nopea kehitys kulttuuri

Ammattitaito on jotain mitä sinulta ei voida ottaa pois. Sitä ei määritä työsuhteen muoto. Haluamme osoittaa, että vaikka jokin on uutta, se ei tarkoita ettei se voisi toimia tai olla itseasiassa totuttua parempi ratkaisu. Henkilöstövuokraus on tarjonnut jo useita vuosia yrityksille kustannustehokkaan ja joustavan vaihtoehdon resurssien hallintaan. Se soveltuu loistavasti nykyajan nopeaan kehitys kulttuuriin, jossa ennakoitavuus on haastavaa, miltei mahdotonta. Suomessa henkilöstövuokraus on kasvattanut toistuvasti poikkeuksellisen paljon alan liikevaihtoa ja käyttöä. Silti muodin alalla sitä ei olla opittu vielä käyttämään vaan se koetaan uutena ja osittain pelottavana. Omalla osaamisellamme tuomme henkilöstövuokrauksen myös muodin puolelle, sillä se on tulevaisuuden ainut työväline tasata ruuhkahuiput.

5. Irrallisuus tuo avoimuutta

Sanotaan, että jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Sitä on kuitenkin yllättävän vaikeaa myymälässä nähdä, jos takana on haastavia myyntipäiviä. Vaatii taitoa kääntää ajatukset positiivisiksi stressaavan tilanteen keskellä, saati sitten viestittää samalla asiakkaille aurinkoisuutta. Meille konkreettisesti jokainen päivä on uusi mahdollisuus, sillä jokainen päivä on meille uusi kokemus. Emme ole kiinni missään vanhassa negatiivisessa kokemuksessa mikä linkittyy myymälään. Tulemme aidosti jokaiseen myyntivuoroon avoimin mielin ja uutta kokemusta odottaen.

6. Laaja asiakasosaaminen

Emme ole profiloituneet johonkin tiettyyn ketjuun tai yritykseen, edustamme ja myymme muotia. Tämän myötä pääsemme työssämme myös palvelemaan laajasti asiakkaita ja kokemusta kertyy maksimaallista vauhtia eri ikäisten ja kokoisten ihmisten vaatettamisesta. Myyntiosaamisemme perustuu asiakkaiden tarpeiden tunnistamiseen, ei opetelluiden myyntifraasien käyttämiseen. Kun kaikki rutiininomainen riisutaan pois ympäriltä, jäljelle jää vain oleellinen. Meillä on vain yksi pelikortti kädessämme ja se on vuorovaikutus asiakkaiden kanssa.

7. Terve paine työssä kehittää taitoa heittäytyä

Vuokramyyjän onnistuminen työssään on suoraan verrannollinen työvuorotilausten määrään. Tämä asettaa työlle terveen paineen hoitaa jokainen työvuoro yhtä laadukkaasti. Veren maku suussa mitään tavoitteita ei saavuteta vaan tulokset syntyvät aina aidosta halusta toteuttaa itseään. Konseptiamme ei voi läpiviedä, jollei ole valmis heittäytymään. Vuokramyyjän roolikaan ei takaa virheetöntä jälkeä. Me teemme myös virheitä, kuten jokainen joka haluaa oppia uutta. Kyky heittäytyä ja taito osata nauraa itselleen ovat meille osa päivittäistä arkea.

 

Ei enää harmaita hiuksia. Ei enää kadotettuja työtunteja. Ota yhteyttä, kun voimme auttaa sinua!

Team Leader,

Maria Korpisalo

maria@motimate.fi

Lähde HPL suhdannetilanne

Lähde HPL Top 20-tilastot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuka minä olen?

32v, unelmoija, yrittäjä, toimitusjohtaja ja ennen kaikkea esimies!

Uskon, että onnelliset työntekijät tuovat onnelliset asiakkaat. Tämä ohjenuora ohjaa minun päivittäistä työtäni. Yrittäjänä tietenkin tavoittelen liiketoiminnan kasvua ja sen voin saavuttaa vain keskittymällä työntekijöihimme.

Ihmiset ovat kaiken menestyksen takana. Ilman oikeita ihmisiä, ei hienoinkaan, isolla rahalla tuotettu liikeidea erotu enää markkinoilta. Se on aivan liian helppoa, tylsää ja kaikkien saatavilla. Sen vuoksi, me tarvitsemme tänä päivänä yhä enemmän parempaa johtamista, mahdollistavaa johtamista. Paremmalla johtamisella voidaan parantaa ja kehittää mitä vain! Tästä syystä esimiehenä kehittyminen on minulle jatkuva prosessi, joka ei koskaan saa päättyä.

Tervetuloa jakamaan ajatuksia esimiestyöstä!
Maria Aleksiina