Marian blogi

Mikä on tiimi?

Yhteenkuuluvuus

Muutin 18-vuotiaana Helsinkiin tuntematta ketään täältä. Kaikki oli minulle uutta. Jopa lähikauppaan meno tuntui ihmeelliseltä ja oudolta samaan aikaan. Olin kuitenkin määrätietoisesti päättänyt, että haluan muuttaa pois pienestä kotikaupungistani ja siihen aikaan iso Helsinki silmissäni tarjosi minulle niitä mahdollisuuksia, mitä elämältä odotin. Muistan kuitenkin miten irrallista se oli. Ympärillä oli koko ajan ihmisvilinää, mutta olin silti irrallinen enkä kuulunut mihinkään.

Silloin oli kesä ja pääsin töihin ravintolaan. Ensimmäisen työpäivän jälkeen esimies sanoi minulle varmasti aivan tuttuun tapaansa ” Kiitos työpäivästä, nähdään huomenna.” Se fiilis, minkä hän silloin sanoillaan minulle välitti oli merkittävää. Minulla oli paikka mihin kuuluin. Silloin ensimmäisen kerran ymmärsin miten iso vaikutus työelämällä, esimiehellä ja niiden luomalla yhteenkuuluvuuden tunteella on ihmiselle.

” Yksin pääsemme nopeammin, mutta yhdessä pääsemme pidemmälle! ”

Yhdessä tekeminen lisää meidän suorituskykyämme. Olemme tehokkaampia, nopeampia ja ratkaisukeskeisempiä, kun meillä on käytössämme useiden ihmisten voimavarat. Usein kuitenkin yhdessä tekeminen on vaikeampaa kuin yksin tekeminen, sillä me olemme ihmisiä. Käyttäydymme eri tavalla. Toiset ovat hiljaisia, toiset puhuvat taukoamatta, toiset vetäytyvät ja toiset puolestaan hakevat jatkuvaa huomiota. Yhdessä toimimisen hedelmä on oppia arvostamaan ja tunnistamaan erilaisia käyttäytymismalleja ja nähdä se rikkautena työelämässä tuomitsemisen sijaan. Se vaatii tietenkin enemmän töitä saada joukko ihmisiä toimimaan sujuvasti yhdessä, mutta sen palkinto on sitäkin arvokkaampi. Yksin pääsemme toki nopeammin, mutta yhdessä pääsemme pidemmälle!

” Ketä me johdamme, jollemme ole käyttäneet aikaa ja resursseja tiimiyttämiseen? ”

Tiimin yhteenkuulumisen päälähde on esimies. Esimies solmii tiiminsä yhteen luomalla oikeat olosuhteet ja tarjoamalla ravinteita vahvan tiimityön syntymiselle. Positiivinen ilmapiiri, iloinen toveruus, luottamus ja vahva side tiimin ympärillä eivät synny itsestään vaan ne aina rakennetaan.

Vastaavasti olen nähnyt myös sen, miten hyvin älykkäätkin johtajat voivat tehdä tiimeistä piikittelyn ja epäluottamuksen alaisia. Keskitymme kouluttamaan ja kehittämään henkilökuntaamme olettaen, että olemme jo tiimi, kun työskentelemme samassa työpaikassa. Miten side voisi kuitenkaan vahvistua, jollei kukaan ole sitä solmimassa? Liian harvoin puhumme tiimityön merkityksestä ja sen rakentamisesta, vaan hyppäämme sen yli suoraan johtamiseen. Ketä me sitten johdamme, jollemme ole käyttäneet aikaa ja resursseja tiimiyttämiseen? Yksilöitä.

”Vahva tiimi on yrityksemme kilpailuetu.”

Yksilöitä, joilla jokaisella on oma tavoite ja oma sisäinen työelämä sen sijaan, että meillä olisi tiimi. Tiimi, jolla puolestaan on yhteinen tavoite. Tiimi, jolla on käytössä kaikkien yksilöiden vahvuudet edistämässä yhteistä päämäärää. Tiimi, joka onnistuu, sillä jokainen yksilö sen sisällä tuntee ylpeyttä kuuluakseen osaksi ryhmää. Tiimi, joka kunnioittaa ja välittää työpanoksestaan.

Vahva tiimi on jokaisen menestyvän tarinan taustalla. Vahva tiimi on yrityksemme kilpailuetu.

 

Maria Korpisalo,

Team Leader
maria@motimate.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuka minä olen?

32v, unelmoija, yrittäjä, toimitusjohtaja ja ennen kaikkea esimies!

Uskon, että onnelliset työntekijät tuovat onnelliset asiakkaat. Tämä ohjenuora ohjaa minun päivittäistä työtäni. Yrittäjänä tietenkin tavoittelen liiketoiminnan kasvua ja sen voin saavuttaa vain keskittymällä työntekijöihimme.

Ihmiset ovat kaiken menestyksen takana. Ilman oikeita ihmisiä, ei hienoinkaan, isolla rahalla tuotettu liikeidea erotu enää markkinoilta. Se on aivan liian helppoa, tylsää ja kaikkien saatavilla. Sen vuoksi, me tarvitsemme tänä päivänä yhä enemmän parempaa johtamista, mahdollistavaa johtamista. Paremmalla johtamisella voidaan parantaa ja kehittää mitä vain! Tästä syystä esimiehenä kehittyminen on minulle jatkuva prosessi, joka ei koskaan saa päättyä.

Tervetuloa jakamaan ajatuksia esimiestyöstä!
Maria Aleksiina